ARKIV

Te Mevlemi në Melenicë

  • 28/06/2021
  • By RTV Mitrovica
Share

Mevlem Preteni, pajtonxhiu i vetëm në rajonin e Mitrovicës. 

Mevlemi jeton në fshatin Melenicë të Mitrovicës dhe është njëri prej meraklinjëve të kuajve të llojit ‘Lipizaner’. Këtë racë të kuajve e kultivon mbi 10 vite. Ai ‘braktisi’ punën dhe jetën në pjesën urbane të qytetit për të vazhduar të jetojë dhe veproj me pasionin e tij për kultivimin e kuajve.

Përveq kuajve, në fermën e tij mund të gjeni edhe një numër të madh të lopëve, dhive, pulave, etj.

Për më shumë, mund të ndiçni video reportazhin e bashkangjitur!